Gravotech - Anodized aluminum engraving

Lasergraveer machine en tafelfreesmachine voor geanodiseerd aluminium

Voor zowel geanodiseerd aluminium graveren of geanodiseerd aluminium graveren, wij hebben de juiste graveertechnologie voor u.

Geanodiseerd aluminium is aluminium voorzien van een oxidelaag. Anodiseren gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. De oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Daarna kan door afsluiten van de poriën de corrosiebestendigheid worden verbeterd. Het resultaat is een dun laagje aluminiumoxide waardoor de rest van het metaal hermetisch wordt afgesloten. Deze laag beschermt tegen verdere oxidatie, zodat het onderliggende metaal niet wordt aangetast. Naast een betere weerstand van aluminium tegen UV-licht en corrosie, heeft een geanodiseerde laag een van nature poreus oppervlak dat bijzonder gevoelig is voor kleurstoffen. Daarom zijn er verschillende kleuren o.a. blauw, zwart en rood geanodiseerd aluminium.

Geanodiseerd aluminium is één van de gemakkelijkste metalen om te markeren en wordt veel gebruikt in verschillende industriële sectoren, zoals luchtvaart of automobiel, maar het is ook terug te vinden in de elektrische componenten van huishoudelijke apparaten en elektrische systemen.

Er is ook een nieuwe trend om geanodiseerde aluminium items te personaliseren, een boodschap mee te geven, een gevoel uit te drukken of ze gewoon mooier te maken, zoals thermosflessen en flessen, handgreep van een mes, huisdierentags, telefoonhoesjes, computer en tabletbehuizing, ...

Geanodiseerd aluminium geeft een zeer hoog contrast bij het laseren, zonder toevoeging van een chemisch additief nadien.

Voornaamste sectoren:

  • Promotionele artikelen en geschenken.
  • Automobiel en luchtvaart.
  • Elektronica.
  • Gereedschappen.
  • Behandeling van metalen platen voor het verwijderen van de geanodiseerde laag.
  • Identificatieplaatjes.


Gravotech heeft uitgebreide ervaring in het graveren van geanodiseerd aluminium en brengt zijn expertise in om u te helpen de beste graveeroplossing te vinden die is aangepast aan uw behoeften. U heeft de keuze uit twee technologieën voor het markeren en graveren van uw geanodiseerde aluminium onderdelen en producten:

  • Lasermarkeren.
  • Mechanisch graveren en markeren (dot pin-technologie en krassen).

Onze tafelfreesmachines voor geanodiseerd aluminium

Ontdek ons assortiment lasers geschikt voor het markeren van geanodiseerd aluminium! Geanodiseerd aluminium kan perfect en snel worden gemarkeerd met onze laser graveermachine.Ontdek ons assortiment lasers geschikt voor het markeren van geanodiseerd aluminium! Geanodiseerd aluminium kan perfect en snel worden gemarkeerd met onze laser graveermachine.

Mechanische graveermachines zijn ideaal voor het graveren van geanodiseerd aluminium in de winkel, omdat ze compact, stil en zeer gebruiksvriendelijk zijn. Ontdek onze spanklemmen waardoor u uw items makkelijk kan vasthouden. De Gravotech dotmarkeerdes leveren niet-contrastrijke maar duidelijke en nauwkeurige markeringen.

Lasertrace ™ vergemakkelijkt de traceerbaarheid en identificatie van alle soorten onderdelen. Met Gravostyle ™ kunt u eenvoudig uw graveeropdrachten op maat maken. Laat uw creativiteit de vrije loop en verover nieuwe markten.

Kies de beste aluminium laser

Lasergravure - plaat van geanodiseerd aluminium

Lasermarkeren op geanodiseerd aluminium
Geanodiseerd aluminium kan heel gemakkelijk met de laser worden gemarkeerd met een MOPA laser. Zo kan een grote verscheidenheid aan grijstinten worden gecreëerd, oplopend tot diep zwart. Het bijzondere hiervan is dat de korte pulsduur het oppervlak van het materiaal niet, of slechts nauwelijks, beschadigt. De geanodiseerde laag wordt niet verwijderd, maar verkleurd. Hoewel het proces volledig anders is dan dat van annealing van kleuren op roestvrij staal, is het resultaat vergelijkbaar.

Kenmerken van het lasermarkeerproces:
Lasermarkeren maakt een snelle en efficiënte markering mogelijk, zelfs in vijandelijke omgevingen met hoge temperaturen, blootstelling aan UV-straling, en zorgt er ook voor dat de materiaaleigenschappen zoals corrosiebestendigheid behouden blijven.

Lasergraveren op geanodiseerd aluminium zorgt voor een sterk contrast tussen de kleur van het geanodiseerde aluminium en de markering. Bovendien is de laserstraal zeer nauwkeurig en dun (0,1 mm of 0,003 inch) waardoor het mogelijk is om gedetailleerde logo's, zeer kleine letters en praktisch elke vorm te markeren.

De duurzaamheid van de markering in de loop van de tijd is vooral belangrijk in die sectoren waar het wenselijk is om een traceerbaarheidssysteem voor industriële onderdelen op te zetten of in de personalisatiesector waar het verstrekken van items zoals gegraveerde geschenken die niet verslechteren een teken van kwaliteit is.

Bekijk ook onze lasergraveer machines voor geanodiseerd aluminium.

CE Plaque geanodiseerde aluminium gravure

De dot pin markeertechnologie garandeert constante markeerresultaten, ongeacht het type aluminium.

De dot pin-technologie biedt hoogwaardige markeringen, die leesbaar en permanent zijn en bestand tegen slijtage, verkleuring, corrosie en kunnen nabehandelingen doorstaan.

Dotmarkeren is één van de meest veelzijdige technologieën omdat het mogelijk is om zeer fijne markeringen aan te brengen, maar ook om diepe markeringen te maken volgens uw vereisten.

Kenmerken van dotmarkeren op geanodiseerd aluminium:
U kunt in enkele seconden een permanente markering verkrijgen met een diepte van minimaal 0,1 mm. Bovendien verwarmt deze technologie het materiaal niet en veroorzaakt het geen breukspanning in het materiaal, ongeacht de dikte. De investeringskosten en operationele kosten zijn veel lager met deze technologie.

Pet-tags gegraveerd met roterende graveermachine

Het materiaal wordt verwijderd met behulp van snijgereedschappen, "graveerfrezen" in verschillende maten en vormen.

De mechanische graveermachine krast het onderdeel door een diamant over het oppervlak te slepen. Daarom wordt de gekleurde laag verwijderd om het ruwe aluminium te laten verschijnen.

Deze technologie brengt ook de anodisatie van het aluminium naar voren en de gravure is bijvoorbeeld erg esthetisch en perfect geschikt voor bijvoorbeeld pet-tags.

Kenmerkend voor mechanische graveren op geanodiseerd aluminium:
Geen spindel noch snijgereedschap nodig, een diamant levert de beaamde precisie.
Het is bovendien een schone oplossing: er worden geen spaanders gegenereerd, er wordt geen rook gegenereerd.
Geen extra kosten.