Gravotech - Anodized aluminum engraving

Lasergraveer machine en tafelfreesmachine voor geanodiseerd aluminium

Voor zowel geanodiseerd aluminium graveren of geanodiseerd aluminium graveren, wij hebben de juiste graveertechnologie voor u.

Geanodiseerd aluminium is aluminium voorzien van een oxidelaag. Anodiseren gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. De oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Daarna kan door afsluiten van de poriën de corrosiebestendigheid worden verbeterd. Het resultaat is een dun laagje aluminiumoxide waardoor de rest van het metaal hermetisch wordt afgesloten. Deze laag beschermt tegen verdere oxidatie, zodat het onderliggende metaal niet wordt aangetast. Naast een betere weerstand van aluminium tegen UV-licht en corrosie, heeft een geanodiseerde laag een van nature poreus oppervlak dat bijzonder gevoelig is voor kleurstoffen. Daarom zijn er verschillende kleuren o.a. blauw, zwart en rood geanodiseerd aluminium.

Geanodiseerd aluminium is één van de gemakkelijkste metalen om te markeren en wordt veel gebruikt in verschillende industriële sectoren, zoals luchtvaart of automobiel, maar het is ook terug te vinden in de elektrische componenten van huishoudelijke apparaten en elektrische systemen.

Er is ook een nieuwe trend om geanodiseerde aluminium items te personaliseren, een boodschap mee te geven, een gevoel uit te drukken of ze gewoon mooier te maken, zoals thermosflessen en flessen, handgreep van een mes, huisdierentags, telefoonhoesjes, computer en tabletbehuizing, ...

Geanodiseerd aluminium geeft een zeer hoog contrast bij het laseren, zonder toevoeging van een chemisch additief nadien.

Voornaamste sectoren:

  • Promotionele artikelen en geschenken.
  • Automobiel en luchtvaart.
  • Elektronica.
  • Gereedschappen.
  • Behandeling van metalen platen voor het verwijderen van de geanodiseerde laag.
  • Identificatieplaatjes.


Gravotech heeft uitgebreide ervaring in het graveren van geanodiseerd aluminium en brengt zijn expertise in om u te helpen de beste graveeroplossing te vinden die is aangepast aan uw behoeften. U heeft de keuze uit twee technologieën voor het markeren en graveren van uw geanodiseerde aluminium onderdelen en producten:

  • Lasermarkeren.
  • Mechanisch graveren en markeren (dot pin-technologie en krassen).

Kies de beste aluminium laser

Lasergravure - plaat van geanodiseerd aluminium

Lasermarkeren op geanodiseerd aluminium
Geanodiseerd aluminium kan heel gemakkelijk met de laser worden gemarkeerd met een MOPA laser. Zo kan een grote verscheidenheid aan grijstinten worden gecreëerd, oplopend tot diep zwart. Het bijzondere hiervan is dat de korte pulsduur het oppervlak van het materiaal niet, of slechts nauwelijks, beschadigt. De geanodiseerde laag wordt niet verwijderd, maar verkleurd. Hoewel het proces volledig anders is dan dat van annealing van kleuren op roestvrij staal, is het resultaat vergelijkbaar.

Kenmerken van het lasermarkeerproces:
Lasermarkeren maakt een snelle en efficiënte markering mogelijk, zelfs in vijandelijke omgevingen met hoge temperaturen, blootstelling aan UV-straling, en zorgt er ook voor dat de materiaaleigenschappen zoals corrosiebestendigheid behouden blijven.

Lasergraveren op geanodiseerd aluminium zorgt voor een sterk contrast tussen de kleur van het geanodiseerde aluminium en de markering. Bovendien is de laserstraal zeer nauwkeurig en dun (0,1 mm of 0,003 inch) waardoor het mogelijk is om gedetailleerde logo's, zeer kleine letters en praktisch elke vorm te markeren.

De duurzaamheid van de markering in de loop van de tijd is vooral belangrijk in die sectoren waar het wenselijk is om een traceerbaarheidssysteem voor industriële onderdelen op te zetten of in de personalisatiesector waar het verstrekken van items zoals gegraveerde geschenken die niet verslechteren een teken van kwaliteit is.

Bekijk ook onze lasergraveer machines voor geanodiseerd aluminium.

CE Plaque geanodiseerde aluminium gravure

De dot pin markeertechnologie garandeert constante markeerresultaten, ongeacht het type aluminium.

De dot pin-technologie biedt hoogwaardige markeringen, die leesbaar en permanent zijn en bestand tegen slijtage, verkleuring, corrosie en kunnen nabehandelingen doorstaan.

Dotmarkeren is één van de meest veelzijdige technologieën omdat het mogelijk is om zeer fijne markeringen aan te brengen, maar ook om diepe markeringen te maken volgens uw vereisten.

Kenmerken van dotmarkeren op geanodiseerd aluminium:
U kunt in enkele seconden een permanente markering verkrijgen met een diepte van minimaal 0,1 mm. Bovendien verwarmt deze technologie het materiaal niet en veroorzaakt het geen breukspanning in het materiaal, ongeacht de dikte. De investeringskosten en operationele kosten zijn veel lager met deze technologie.

Pet-tags gegraveerd met roterende graveermachine

Het materiaal wordt verwijderd met behulp van snijgereedschappen, "graveerfrezen" in verschillende maten en vormen.

De mechanische graveermachine krast het onderdeel door een diamant over het oppervlak te slepen. Daarom wordt de gekleurde laag verwijderd om het ruwe aluminium te laten verschijnen.

Deze technologie brengt ook de anodisatie van het aluminium naar voren en de gravure is bijvoorbeeld erg esthetisch en perfect geschikt voor bijvoorbeeld pet-tags.

Kenmerkend voor mechanische graveren op geanodiseerd aluminium:
Geen spindel noch snijgereedschap nodig, een diamant levert de beaamde precisie.
Het is bovendien een schone oplossing: er worden geen spaanders gegenereerd, er wordt geen rook gegenereerd.
Geen extra kosten.

Onze tafelfreesmachines voor geanodiseerd aluminium

Ontdek ons assortiment lasers geschikt voor het markeren van geanodiseerd aluminium! Geanodiseerd aluminium kan perfect en snel worden gemarkeerd met onze laser graveermachine.Ontdek ons assortiment lasers geschikt voor het markeren van geanodiseerd aluminium! Geanodiseerd aluminium kan perfect en snel worden gemarkeerd met onze laser graveermachine.

Krachtig en van hoge kwaliteit, de Fiber Laser voert nauwkeurige markeringen uit in zeer korte cyclustijden. Compact, met uitstekende communicatieverbindingen....

Fiber Laser markeersystemen

FIBER laser

INTEGREERBARE MARKEERLASER

FIBER laser, markeerlaser voor voor graveren in aluminium, graveren in metaal en graveren kunststof

...

Robuust en gebruiksvriendelijk, LW2 is de meest complete laser unit voor markeren, coderen en identificeren....

Vooraanzicht van de LW2 industriële laser

LW2

LASERSTATION

Stand alone laser station

...

Maak kennis met de magie van het lasergraveren. De WeLase, kleine laser graveermachine, personaliseert het voorwerp binnen enkele seconden....

WeLase compacte lasergraveerder

WELASE

LASERSTATION

WELASE, lasergraveer machine voor personalisatie in de winkel en online.

...

De LS100 CO2 laser, valt op door haar snelheid, intelligente functies, innovatief technisch ontwerp, hoogwaardige constructie, lage onderhoudskosten en speciale software....

LS100 CO2 laser engraver

LS100

LASER TAFEL

De LS100, een CO2 laser voor bewegwijzering, signalisatie en personalisatie

...

De LS900 industriële CO2 graveer laser en CO2 lasersnijder, verkrijgbaar als Co2, Fiber of Edge (2 laserbronnen), is ontworpen voor het snel en nauwkeurig bewerken en snijden van middelgrote tot gr...

LS900 CO2-fiber laser

LS900

LASER TAFEL

LS900, de grootformaat laser graveermachine die alles aankan

...

De 1064 nm DPSS laser is perfect voor toepassingen die een grote veelzijdigheid vereisen wat betreft het markeren van materialen met de hoogste snelheid, van kunststof graveren tot alle soorten met...

Hybride laser - geïntegreerde laser

HYBRID laser

INTEGREERBARE MARKEERLASER

HYBRID laser, de DPSS lasermachine met het beste compromis tussen veelzijdigheid, hoge kwaliteit en hoge snelheid om aan al uw markeerbehoeften te

...

GROENE laser is ontworpen voor complexe en koude markeringen op materialen die niet reageren op andere golflengten....

Green laser - integrated laser

GREEN laser

INTEGREERBARE MARKEERLASER

GROENE laser, geïntegreerde markeerlaser - markeer sterk reflecterende materialen en gevoelige kunststof materialen.

...

De CO2 laser is de graveer laser bij uitstek voor het markeren van organische materialen....

CO2-laser - geïntegreerde laser

CO2 laser

INTEGREERBARE MARKEERLASER

CO2 laser, snelle graveer laser, integreerbaar, de beste manier om organische materialen en gecoate oppervlakken te markeren

...

De LS100 EX laser graveerder en lasersnijder heeft een graveeroppervlak van het formaat van ¼ plaat. De gantry technologie is aangepast voor kleine industriële serieproductie.

...
LS100Ex co2 laser markeermachine

LS100 EX

LASER TAFEL

LS100 EX, de laser machine voor bewegwijzering en kleine aantallen

...

    Mechanische graveermachines zijn ideaal voor het graveren van geanodiseerd aluminium in de winkel, omdat ze compact, stil en zeer gebruiksvriendelijk zijn. Ontdek onze spanklemmen waardoor u uw items makkelijk kan vasthouden. De Gravotech dotmarkeerdes leveren niet-contrastrijke maar duidelijke en nauwkeurige markeringen.