Gravotech - Wood cutting and engraving

Hout bewerken, houtgraveren en hout snijden

Houtgraveren, hout laseren of hout snijden met de Gravotech lasers en tafelfreesmachines. Personaliseer geschenken en creëer unieke signalisatie.

Hout is tegenwoordig een van de meest populaire materialen en het gebruik ervan blijft zich verspreiden, dankzij de opmars van de houtambachten en het groeiende ecologische bewustzijn.
Er zijn talloze manieren om hout te bewerken, maar lasertechnologie is een van de meest effectieve en snelle manieren om houten materialen te bewerken en te snijden. Een computer stuurt de laser aan, waardoor u zelf geen zwaar werk hoeft te verrichten. CO2-laser respecteert het hout tijdens de verwerking, dus vernis of verf kan achteraf worden aangebracht.

Volgende houtmaterialen kunnen met een laser worden bewerkt: Composiet hout: MDF, HDF, kurk, Natuurlijk hout, Edel hout, Massief hout, hardhout, Multiplex: fineer, Multiplex Oriented strand board (OSB): hardboard, spaanplaat, spaanplaat, schilferplaat etc.

Voornaamste houttoepassingen:

 • Maquettes (architect, hobby en ambachtelijk)
 • Borden en displays
 • Trofeeën en Awards
 • Interieurontwerp (artistieke items)
 • Speelgoed (educatief)
 • Ambachten (productie van meubels)
 • Kunst: inlegwerk
 • Speciale gelegenheden (kerstversiering, wenskaarten, decoratieve elementen)
 • Verpakking en prototyping


Onze oplossingen kunnen zo bijvoorbeeld op een houten plaat een kerf, groef, .... creëren om een potentiële beweging mogelijk te maken. Het opent innovatieve mogelijkheden zoals grote boekomslagen of elke andere complexe vorm.

Hout laseren en Houtgraveren

WeLase CO2 laser

Bij lasersnijden treedt er vaak roetvorming op en verbranding aan de randen op. Gravostyle-software geeft de gebruiker, dankzij zijn parametersbibliotheek, de mogelijkheid om het donkerheidsniveau van de rand te verhogen of te verlagen.

Er is ongeëvenaarde veelzijdigheid waarmee een laser hout kan graveren: de opties variëren van lichte kleur (low power, high speed), verschillende bruintinten tot zeer donker (high power, 2mm defocus), afhankelijk van de houtsoort en laserinstellingen.
Fotogravure, letteruitsparing, inlegwerk, personalisatie van naam en logo, precieze prototype-uitsnijding, ... één laser kan het allemaal.

Ontdek onze tafelfreesmachines.

Houten plaat

CO2-lasers gebruiken de natuurlijke verbrandingsreactie door het hout te verdampen. Daarom is er geen chemisch product nodig wanneer het verwerkte hout natuurlijk is (zoals bijvoorbeeld massief hout).

Gravotech biedt ook een reeks verschillende houtsoorten aan die PEFC™ -gecertificeerd zijn. Inmiddels is PEFC uitgegroeid tot het grootste boscertificeringsysteem wereldwijd.

Er bestaat het gevaar dat schadelijke gassen vrijkomen. Gravotech raadt u aan om afzuigsysteem te gebruiken. Deze is voorzien van een zeer efficiënte deeltjesluchtfilters (HEPA), die schadelijke dampen verwijderen en schone lucht terugvoeren.

Hout graveren met WeLase

Houtbewerking met een laser genereert geen bramen. Door het proces komt er rook, gas en stof vrij die gemakkelijk en veilig afgevoerd kunnen worden door een afzuigsysteem.
Het is belangrijk om te beseffen dat MDF en OSB niet echt een houtsoort is, maar samengeperste verlijmde houtvezels. De afvalgassen en stoffen die vrijkomen bij het verbranden van deze lijm zijn schadelijk. Daarom adviseren wij om altijd voldoende tijd te nemen met het openen van de laserklep nadat de snijopdracht is beëindigd. Hierdoor weet u zeker dat alle dampen goed afgezogen zijn.

Gravotech raadt u bovendien aan om ons afzuigsysteem te gebruiken. Deze is voorzien van een zeer efficiënte deeltjesluchtfilters (HEPA), die schadelijke dampen verwijderen en schone lucht terugvoeren.

Houtgraveren en snijden met graveermachine

Decoraties en afwerkingen op houten voorwerpen

De precisie van onze CNC machine is gelijk aan die van de lasertechnologieën.
CNC bewerken wordt alleen beperkt door de minimale gereedschapsgrootte, dus het kan de zeer dunne details in 2D-bewerkingen niet uitvoeren. Dergelijke details kunnen echter worden verkregen door de 3D-capaciteiten van de machine en onze Gravostyle-software te gebruiken.

Ontdek onze tafelfreesmachines.

Binnensignalisatie gemaakt met een houtetsmachine

In tegenstelling tot lasertechnologie die het hout verbrandt, freest onze mechanische technologie het materiaal zodat er geen risico op brandontsteking is. Daarom hoeft de operator niet altijd bij de machine aanwezig te blijven.

Houten bewegwijzering graveren

Bij het frezen op hout ontstaan geen brandplekken, dus de kleur die na verwerking wordt verkregen is de natuurlijke houtkleur. Deze eigenschap is vooral prettig wanneer het doel is om de natuurlijke, ruwe en ecologische kant van uw houtcreatie te promoten.

Houtmateriaal

LaserWood materiaal - hout snijden

Ons Laserwood-materiaal is klaar voor gebruik en kan direct worden verwerkt (gegraveerd of gesneden) zonder dat een andere bewerking nodig is (polijsten).

Ontdek onze hout graveermaterialen.

Laser Wood - Go green

Onze berk is een PEFC™ gecertificeerd materiaal.
Het PEFC-keurmerk garandeert u dat het afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. In deze bossen wordt selectief gekapt en wordt voor elke gekapte boom een nieuwe geplant. Hierdoor weet u dat het proces niet schadelijk is voor het milieu. Bossen verantwoord beheren en daarmee de bossen langdurig in stand houden en behoeden voor vernietiging. Het is verantwoord bosbeheer aangezien er op een evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Met zijn natuurlijke samenstelling is berk milieuvriendelijk. PEFC™: Programme for the Endorsement of Forest Certification.
Meer informatie vindt u op www.pefc.org

Gamme Laser Wood materiaal

Keuze uit 4 verschillende Laserwoods: berk (PEFC™ gecertificeerd), beuk, eik en walnoot.
Van dun en flexibel 0,4 mm tot dikker en steviger hout 4,5 mm (11/64''') die kunnen bewerkt worden met CO2 laser, een mechanische CNC machine of een UV-printer.

De mogelijkheden zijn eindeloos, de keuze is aan u.

Ontdek de Gravotech graveermachines voor hout

Houtsoorsten zoals MDF of multiplex, die bestaan uit verlijmde houtvezels, kunnen met ons kleinste laservermogen worden gesneden. Met meer laservermogen kunt u door dikker hout snijden. Bij dikker hout heeft de laser (ook bij meer vermogen) meer tijd nodig om de onderkant van het hout te bereiken. Hierdoor treedt er vaker roetvorming of verbranding aan de randen op. Gravotech biedt unieke accessoires die ideaal zijn voor laserhout en andere multiplexverwerking, zoals honingraat uitsnijtafels, snelklemmen en clips.

Maak kennis met de magie van het lasergraveren. De WeLase, kleine laser graveermachine, personaliseert het voorwerp binnen enkele seconden....

WeLase compacte lasergraveerder

WELASE

LASERSTATION

WELASE, lasergraveer machine voor personalisatie in de winkel en online.

...

De LS100 CO2 laser, valt op door haar snelheid, intelligente functies, innovatief technisch ontwerp, hoogwaardige constructie, lage onderhoudskosten en speciale software....

LS100 CO2 laser engraver

LS100

LASER TAFEL

De LS100, een CO2 laser voor bewegwijzering, signalisatie en personalisatie

...

De LS900 industriële CO2 graveer laser en CO2 lasersnijder, verkrijgbaar als Co2, Fiber of Edge (2 laserbronnen), is ontworpen voor het snel en nauwkeurig bewerken en snijden van middelgrote tot gr...

LS900 CO2-fiber laser

LS900

LASER TAFEL

LS900, de grootformaat laser graveermachine die alles aankan

...

De CO2 laser is de graveer laser bij uitstek voor het markeren van organische materialen....

CO2-laser - geïntegreerde laser

CO2 laser

INTEGREERBARE MARKEERLASER

CO2 laser, snelle graveer laser, integreerbaar, de beste manier om organische materialen en gecoate oppervlakken te markeren

...

De LS100 EX laser graveerder en lasersnijder heeft een graveeroppervlak van het formaat van ¼ plaat. De gantry technologie is aangepast voor kleine industriële serieproductie.

...
LS100Ex co2 laser markeermachine

LS100 EX

LASER TAFEL

LS100 EX, de laser machine voor bewegwijzering en kleine aantallen

...

Talrijke innovatieve functies en kenmerken worden gecombineerd in de LS1000XP, waardoor deze de ultieme snijplotter, laser cutter, wordt voor intensieve productie.

...
LS1000 large laser engraving and cutting machine

LS1000XP

LASER TAFEL

LS1000XP, de grote graveerlaser en lasercutter voor hoge productiviteit

...

  Grootformaat tafels zijn een welgekomen hulpmiddel voor houtverwerking, dankzij de 750W hoogfrequentie spindel en de brush nozzle met grote diameter voor een optimale spaanafvoer.

  Gravostyle ™is een alles-in-één software waarmee u uw compositie kunt maken en de laser gemakkelijk uw graveeropdrachten kunt laten uitvoeren. Het bevat een materiaalbibliotheek die helpt om snel de beste instelling voor uw materiaal te selecteren. Voor gebruikers die al zijn getraind in andere software, kunnen onze lasers ook worden aangestuurd door software van derden (CorelDraw, Adobe Illustrator).