Gravotech - ID Tags engraving

ID tags labels maken en plaat graveren

Kies een laser machine of graveermachine: labels maken. Gegarandeerd permanent resultaat, zelfs in ruwe industriële omgevingen.

Het typeplaatje geeft alle benodigde informatie weer over een product, een machine, apparatuur, voorraad of wat dan ook. Identificatie en traceerbaarheid zijn essentieel in alle sectoren waar dit type identificatieplaatjes gebruikt worden, zowel voor de leesbaarheid van de markering als voor de levensduur van het materiaal.
We vinden identificatieplaatjes van verschillende afmetingen die logo, merk, coördinaten of referenties, serienummers, tekst, pictogrammen of symbolen kunnen bevatten. De industriële markering van het typeplaatje kan op of in verschillende materialen worden aangebracht:

 • roestvrij staal
 • aluminium
 • geanodiseerd aluminium
 • messing
 • kunststof / vinyl

Gravotech biedt oplossingen voor het markeren van uw onderdelen om te voldoen aan uw vereisten op het gebied van markeerkwaliteit, het aantal te markeren typeplaatjes om zo een verhoogde productiviteit te garanderen, ongeacht uw branche :

 • Staaldraad - en kabelstroppen
 • Aluminium kabelbinders (sleuf - en tonglabels)
 • Tags voor elektriciteitspalen
 • Tags voor kleppen en afsluiters
 • Tags voor elektrische identificatie en kasten
 • Liftlabels en inspectielabels
 • IT en telecom
 • Lichtmetalen tags
 • Loodgieter-tags
 • Loodschort ID-tags
 • Automotive tags
 • Tags voor ruimtevaart en defensie
 • Bootlabels

4 technologieën, van laser machine tot graveermachine

Lasergravure - plaat van geanodiseerd aluminium

Galvanometrisch (of Galvo) zijn de snelste lasers voor het markeren, ze kunnen unit- of batchgravures maken.

In tegenstelling tot mechanische machines, creëren ze een natuurlijk contrast met de kunststof of metalen grondstof (geen dubbele lagen nodig) afhankelijk van de laserbron en materiaalsamenstelling.

Ontdek onze galvo lasers voor ID tags labelling.

Lasermarkeren en snijden van kunststoffen

Gantry-lasers zijn XY-lasertafels, ze zijn langzamer dan Galvo-lasers, maar ze kunnen grotere werkstukken op hun tafel plaatsen en in een batch tags transformeren door deze heel gemakkelijk te graveren en te snijden met de Matrix-modus.

Ze kunnen ook een natuurlijk contrast creëren met de meeste soorten kunststof en/of metaal.

ID Tags engraving

CNC-graveermachines zijn ideaal voor een esthetische en diepe gravure. Bovendien maakt deze technologie zowel graveren als snijden mogelijk en is het de enige die rechte of afgeschuinde randen kan maken.

Het kleine model is perfect voor een opstartend bedrijf.

De grootformaat modellen maken het mogelijk om in batches te werken (graveren en snijden van meerdere tags in één keer).

Identification engraving

Dot Pin is de snelste mechanische technologie om ID-tags te graveren.

Ze zijn goedkoper dan lasers, maar nog steeds erg snel, dus ze zijn de ideale mechanische oplossing voor een beperkt budget.

ID tags labels maken automatisch met de APF

ID Tags for pipes

Gravotech biedt in zijn catalogus labels aan die klaar zijn om gegraveerd te worden op standaard industriële formaten en in verschillende materialen (draadkabels 425430, platte machine, schakelkast type 440, enz ...) en de bevestigingselementen (kleeflaag op de achterkant, bal kettingen, ...).

Voor formaten die niet in de catalogus beschikbaar zijn, kan onze "Op maat gesneden" werkplaats batches van gepersonaliseerde etiketten vervaardigen.

De Gravotech machines kunnen ook deze plaatjes graveren: de zelfcentrerende spanklemmen positioneren de platen automatisch, de diepteneus zorgt voor een constante diepte en herhaalbaarheid voor kleine batches.

Natuurlijk kan onze apparatuur elke plaat graveren, ook die van de competitie.

Gravotech biedt 2 soorten software aan, beide kunnen tekst, logo's, barcodes en 2D-code verwerken:

 • Voor het graveren van eenheden maakt onze software het mogelijk om heel gemakkelijk een plaat te maken in minder dan 1 minuut.
 • Voor batchgraveren maakt onze Matrix-modus het mogelijk om het markeersjabloon te herhalen en de waarden te wijzigen met behulp van variabelen, tellers, ploegen, tijdcode, database, ...

 

Ontdek onze serie productie machines.

Instellingen van Gravostyle-software

Gravotech biedt een complete oplossing om de productie van tags te industrialiseren. Dit fabricageproces zal uw marge sterk vergroten door van een standaard gewoon materiaalvel honderden tags te maken.

Begin met een zeer grote blanco graveerplaat, gebruik Gravostyle™ om één tag te maken en de Matrix-modus om deze gemakkelijk over het hele plaatoppervlak te vermenigvuldigen. Gegevens van alle tags kunnen op dezelfde manier worden geladen of automatisch worden geladen vanuit een database, Excel-bestand, CSV, ... Stuur de opdracht naar de machine en na een paar minuten kan u de voltooide tags klaar voor gebruik uit de machine halen.

Gravotech biedt groot blanco materiaal met 2 lagen, klaar om te worden gegraveerd en gesneden op de exacte grootte van de graveermachine. De eerste laag moet worden verwijderd om de onderste laag te laten verschijnen en een duidelijk contrast te creëren.

Er zijn verschillende kleuren en materialen beschikbaar voor binnen- of buitentoepassing. Andere opties zijn beschikbaar, zoals platen met zelfklevende achterkant.

Laser- of graveertafels kunnen in dezelfde bewerking zowel graveren als snijden. Andere functies kunnen eenvoudig worden gedaan met de combinatie van software en machine, zoals boorgaten, ...

Mechanische machines zijn ook in staat om de tags af te werken met een rechte of afgeschuinde rand. Laserformaten worden aangepast aan het formaat van een volledig, half of kwart vel. Grote mechanische tafels zullen ook in staat zijn om het materiaal te hosten met zelfs een kleine extra marge.

Automatisation of your identification plate marking

Gravotech biedt een compleet assortiment identificatieplaatjes en labels, klaar om te markeren. Tot 6 maten en stijlen, in verschillende diktes zijn beschikbaar om aan uw productievereisten te voldoen.

Heeft u een oplossing nodig die is aangepast aan het markeren van identificatieplaten, gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor uw operators zonder specifieke training, terwijl u tegelijkertijd uw productiviteit verhoogt? Koppel ons assortiment printklare plaatjes aan onze markeermachines die zijn uitgerust met onze Automatic Plate Feeder (APF) en verander uw machine in een productieve batchgraveur.
De Automatic Plate Feeder is een essentiële techniek bij het verwerken van productie- en batchhoeveelheden van machineplaten, tags, ID-platen.
Een transportband brengt de platen van het rek waar ze zijn opgeslagen naar het graveergebied, en dan worden ze gemarkeerd. Eenmaal gegraveerd, worden ze volledig geautomatiseerd opgeslagen.

Ideaal voor het graveren van grote eenheden van ID-tags, badges, etiketten, tags. Tot wel 195 tags in één keer. Automatic Plate Feeder (APF) is compatibel met onze dot pin machines en laserstations.

Kies de beste ID tags graveermachine

Galvanometrische lasers zijn synoniem voor snelheid en stilte. Ze kunnen worden geüpgraded met een APF voor batchproductie en reageren met elk labelmateriaal. Gantry-lasers zijn ideaal om een grote hoeveelheid platen op tafel te laden en ze allemaal in één keer te graveren en te snijden.

Robuust en gebruiksvriendelijk, LW2 is de meest complete laser unit voor markeren, coderen en identificeren....

Vooraanzicht van de LW2 industriële laser

LW2

LASERSTATION

Stand alone laser station

...

Maak kennis met de magie van het lasergraveren. De WeLase, kleine laser graveermachine, personaliseert het voorwerp binnen enkele seconden....

WeLase compacte lasergraveerder

WELASE

LASERSTATION

WELASE, lasergraveer machine voor personalisatie in de winkel en online.

...

De LS100 CO2 laser, valt op door haar snelheid, intelligente functies, innovatief technisch ontwerp, hoogwaardige constructie, lage onderhoudskosten en speciale software....

LS100 CO2 laser engraver

LS100

LASER TAFEL

De LS100, een CO2 laser voor bewegwijzering, signalisatie en personalisatie

...

De LS100 EX laser graveerder en lasersnijder heeft een graveeroppervlak van het formaat van ¼ plaat. De gantry technologie is aangepast voor kleine industriële serieproductie.

...
LS100Ex co2 laser markeermachine

LS100 EX

LASER TAFEL

LS100 EX, de laser machine voor bewegwijzering en kleine aantallen

...

De LS900 industriële CO2 graveer laser en CO2 lasersnijder, verkrijgbaar als Co2, Fiber of Edge (2 laserbronnen), is ontworpen voor het snel en nauwkeurig bewerken en snijden van middelgrote tot gr...

LS900 CO2-fiber laser

LS900

LASER TAFEL

LS900, de grootformaat laser graveermachine die alles aankan

...

Talrijke innovatieve functies en kenmerken worden gecombineerd in de LS1000XP, waardoor deze de ultieme snijplotter, laser cutter, wordt voor intensieve productie.

...
LS1000 large laser engraving and cutting machine

LS1000XP

LASER TAFEL

LS1000XP, de grote graveerlaser en lasercutter voor hoge productiviteit

...

  Lasertrace ™ en T08: gewijd aan industriële identificatie. ABC: ideaal voor een eenvoudige unit-tag (maak binnen enkele seconden een job aan). Gravostyle: bevat een Matrix-modus voor batchproductiviteit en een parametersbibliotheek voor graveren en snijden