Gravotech - Acrylic engraving

PMMA, Plexiglas ® Acryl graveren, bewerken en snijden

Ontdek hoe alle kunststof laseren, plexiglas laser graveren, plexiglas snijden en acryl graveren met de Gravotech technologieën.

Acryl is ook bekend als Plexiglas ®, PMMA of onder vele andere commerciële namen. Acryl is licht in gewicht, slagvast, en UV-bestendig en heeft een grotere lichtdoorlatendheid, waardoor het ideaal is voor letters, displays, ...

Omdat de behoefte van de klant varieert (fluorescerend, transparant en niet-transparant), biedt Gravotech verschillende Acrylaten aan: transparant ongekleurd, doorschijnend gekleurd, ondoorzichtig gekleurd, ondoorzichtig frosted.

Er zijn 2 soorten Acryl:

  • de geëxtrudeerde soorten worden na het uitgieten gewalst tot dunnere diktes: deze zijn goedkoper, hebben een lagere diktetolerantie (5% versus 15% voor gieten). Bij het bewerken zal een geëxtrudeerde plaat makkelijker breken en scheuren. Deze budget-soort is ook niet altijd UV-werend.
  • de gegoten soorten: warm vervormbaar, absoluut weerbestendig. Daarbij laat het zich goed verlijmen en bezit het van nature uit een relatief goede chemische bestendigheid. Deze geeft de beste gepolijste resultaten bij het snijden, geen bramen en glasheldere randen.

Aangezien geëxtrudeerd acryl van goede kwaliteit in grote hoeveelheden te vinden is bij PMMA-distributeurs, richt het Gravotech-materiaalaanbod zich op de gegoten acryl, dat een grotere toegevoegde waarde voor uw klanten zal bieden.

Uiteraard kunnen zowel onze mechanische als laser acryl graveermachines alle soorten acryl verwerken. Ideaal voor de productie van letters, displays, binnen- of buitensignalisatie, POS-materialen, lichtreclames, trofeeën en awards, modelbouw (architectuur).

De Gravostyle-software kan een vouwgebied of scharnieren creëren, zodat de laser het acryl zodanig kan bewerken dat het kan worden gebogen.

Gravotech's kunststof graveren en kunststof laseren

Gravostyle-software: creëer en beheer uw opdrachten en jobs met maximaal bedieningscomfort, 3D-mogelijkheden en Matrix-modus om een patroon op grote vellen te herhalen. Bovendien stuurt het zowel onze mechanische machines als lasers aan.

Plexiglas laser graveren en plexiglas snijden

Kleine acryl bewegwijzering gemaakt met een graveermachine

Met Gravostyle ™ en de vooraf ingestelde parameters kunt u elk dun acryl (minder dan 5 mm dik) met dezelfde laser snijden, vouwen en vervormen.

Als het alleen om snijden gaat, kunnen onze CO2-laser graveermachines een diepte bereiken van 25 mm (1 inch). De maximale dikte is direct gekoppeld aan het vermogen van de laserbron, ook kan snelheid een rol spelen.

Vuistregel: tel ongeveer 5W per millimeter dikte.

Een 40W CO2-laser kan een 8 mm dikke acrylplaat snijden.

Bekijk ook onze lasergraveer machines.

CO2 lasergravure van acryl, plexiglas, PMMA

Onze lasers kunnen bij het snijden een glanzende, gepolijste rand op acryl produceren, dankzij Gravostyle-software die de snelheid en het vermogen van de laser aanpast. Het acryl smelt onmiddellijk wanneer de laserstraal het gebied raakt en hardt vervolgens onmiddellijk uit wanneer het weggaat. Het resulteert in een gladde, glasheldere, transparante en gepolijste rand, zeer gewaardeerd in de Sign en Display industrie. Het tijd- en kost intensieve handmatig polijsten van de matte snijrand is niet meer nodig. Het product is klaar als het uit de laser komt.

We raden hiervoor een lens (tot 4 '') aan voor een beter eindresultaat (omdat de rand rechter wordt).

UV printen op acryl

Voeg kleuren toe aan uw Acryl met een UV-printer, want dit materiaal is daar perfect voor geschikt. Met Print&Cut-toepassingen kunnen registratiepunten de positie en rotatie van gedrukt materiaal bepalen. Het systeem stelt het snijpad automatisch bij.

Voor buitensignalisatie raden we aan om een transparante acrylplaat met dezelfde vorm als de bedrukte plaat uit te snijden en bovenop te lijmen. Op deze manier zorgt u voor langdurige kleuren omdat u de inkt beschermt tegen externe UV-straling.

Graveermachine acryl snijden en plexiglas snijden

Snijden van Plexiglas® bewegwijzering

Onze mechanische graveergereedschappen kunnen tot 25 mm snijden of boren.

Gravostyle-software maakt het mogelijk om een laterale afwerkingspas te maken en een uitstekende nette afwerking van de randen te verkrijgen.

De Percut-reeks is gemaakt voor productiviteit en uithoudingsvermogen van roterende graveermachines: korte gereedschappen voor bewerking met een hoogfrequentie of spantang spindel.

Bekijk ook onze acryl materiaal graveermachines.

Acryl letters snijden

Met de Gravostyle™ CAM-functie kan een 2D- of 3D-gereedschapspad worden berekend en vlakke 3D-borden worden gerealiseerd met bijna al onze mechanische machines.

Dit resultaat kan niet worden bereikt met de huidige lasertechnologieën op de markt.

Bovendien kan de bodem transparant zijn met een ball cutter en een overlap van 0,05 mm (of minder).

Acryl snijmachine

Met de rotatietechnologie loopt u geen enkel risico op brand.

Acryl is een zeer brandbaar materiaal bij gebruik met een laser, daarom mag u de laser nooit onbeheerd achterlaten. Bij mechanische machines kunt u veilig werken met een zeer beperkte menselijke aanwezigheid. De gebruiker kan aan andere taken werken, waardoor tijd en kosten worden bespaard.

Bij laserbewerkingen komt stof en afhankelijk van het materiaal ook giftige gassen vrij. Een goede laser afzuiging is cruciaal voor uw gezondheid. Bij mechanische machines heeft u een spaander afzuigsysteem (chip collector) nodig.

Acryl materiaal

Trofee gemaakt van helder acryl

Kies Acryl voor uw transparante buitensignalisatie. Het is een zeer resistent materiaal dat relatief ongevoelig is voor vingerafdrukken maar toch kras- en schokbestendig is. U kan deze zowel aan de voorkant als aan de achterkant gebruiken.

Ontdek de gegoten uitvoeringen van acryl voor een moderne maar toch resistente afwerking.

Bekijk ook ons graveermateriaal.

Acryl ster maken met Gravoglas 1 als give away

Gravoglas 1, gemaakt voor professionele graveurs en job shops, is vooral populair vanwege de glanzende afwerking van de zwarte, gouden en zilveren kleuren.

Gravoglas 1 is geschikt voor gebruik binnens- en buitenshuis. Doordat het materiaal bewerkt kan worden met een frees kan een 3D-effect worden bereikt. Deze wordt dan ook veelvuldig gebruikt voor het maken van borden met achtergrondverlichting.

Gravoglas 1 kan ook met lasers worden gegraveerd en gesneden.

Buitensignalisatie met ADA / braille - Gravotac exterieur

De matte afwerking garandeert ADA-conforme resultaten.

Creëer fantastische braille- en voelbare tekens met Gravotac™!