Banner

Ontdek de lasergraveertechnologie

Hoe werkt lasergraveren ? Wat kan er met een lasermarker gegraveerd worden ? Kom meer te weten over de lasertechnologie en ontdek welke oplossing het best bij uw behoeften past!

Gravotech's lasers worden veel gebruikt in industriële en niet-industriële omgevingen, voor het markeren, graveren, verfraaien en snijden van elk materiaal, van plastic tot metaal, tot keramiek, tot organische materialen, enz.

De beheersing van verschillende laserbronnen (Fiber, CO2, Groen, Hybride) stelt ons in staat te voldoen aan alle behoeften op het gebied van identificatie, traceerbaarheid, personalisatie en signalisatie met een uitgebreid gamma standaard en op maat gemaakte lasermachines.

Laser kunststof graveren

Wat zijn de voordelen van lasergraveren?

Contactloze lasertechnologie overwint de hardheid van de onderdelen en maakt een zeer fijne markering met hoge snelheid mogelijk. Het werk is zuiver en onuitwisbaar.

  • Flexibel, lasermarkeren is geschikt voor alle soorten productie, van esthetisch graveren tot graveren op het hoogste industriële niveau.
  • Hij is economisch en milieuvriendelijk en gebruikt geen oplosmiddelen, inkt of andere chemische producten voor het snijden en graveren.
  • Laserprocessen zijn gemakkelijk te automatiseren en besparen tijd, energie en materiaal in vergelijking met traditionele processen.
  • De lasergraveermachine is een geweldig instrument om uw productiviteit en uw imago te verbeteren en biedt oneindige creativiteit.

* Definitie: Engels acroniem "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation". Bij uitbreiding: apparaat dat een zeer krachtige straal uitzendt op basis van het lasereffect.

ONTDEK ONZE LASERGRAVEERDERS
Vision Manager - Markeercontrole

Welke laserconfiguratie zal aan uw behoeften voldoen?

Omdat elk bedrijf uniek is en op een andere manier werkt, worden deze technologieën in verschillende configuraties aangeboden:

In-line integreerbare uitrusting

  • Robuuste en gemakkelijk te integreren lasermarkers, met volledige deskundige ondersteuning rechtstreeks van de fabrikant
  • Het systeem kan communiceren met uw omgeving en identificeert elk onderdeel met serienummers, logo's, tekst, Datamatrix™-codes, barcodes, QR-codes, datum- en uurgegevens

Autonome oplossingen

  • Klasse I behuizing voor volledig veilige werking, ergonomische en zeer productieve tafelmodel lasergraveermachines
  • Semi-automatische werkstations kunnen worden aangepast aan de meest veeleisende toepassingen
  • Aangedreven door intuïtieve speciale software, heeft de operator in een paar klikken toegang tot alle traceerbaarheids- en creativiteitsfuncties
ONTDEK ONZE LASERMARKERS

Welke laserbron voor welk materiaal ?

CO2 GALVO CO2 TABLE FIBER GALVO FIBER TABLE GREEN HYBRID
ORGANICS
Ceramic​​
Electrical and medical ceramic
Food​​
Glass, crystal
Leather
Paper​​, cardboard, cork
Rubber​​
Stone​, granite​, marble
Textiles​​
Wood​​, varnished wood
Silicon
PLASTICS
ABS​​
Foam​​
Laminates​​
PA
PC
PE, BET
PMMA, Acrylic
POM - PBT
PP
METAL
Anodized Aluminum​​
Coated metal
Aluminum
Brass​​
Carbide
Copper
Gold, silver, nickel, platinum
Stainless steel​​
Steel
Titanium
= Marking / Etching
= Cutting
= Engraving / Deep marking

Leer meer over lasertoepassingen

Gravotech kan u helpen de beste oplossing voor uw toepassing te kiezen! Gravotech werkt samen met de meest erkende fabrikanten en onderdelenfabrikanten in de automobiel-, fijnmechanica-, medische, luchtvaart-, juwelen- en horlogerie-, elektronica-, gereedschap-, olie- en gassector en met professionele graveurs, enz.

Laser is ook ideaal voor het graveren op heel wat materialen zoals metalen, plastics, keramiek, glas, rubber, organische materialen zoals leder, hout en stof, enz.

Gravotech kan u helpen de beste oplossing voor uw toepassing te kiezen!

Onze lasergraveerders & -snijders

Meer informatie over andere graveertechnologieën