Gravotech - Industrial part marking

DPM - Direct part marking

Met de Gravotech laser machines, scribing en dot peen machines kunt u rechtstreeks permanente markeringen aanbrengen: DPM - direct part marking en datamatrix.

Markeren van mechanische onderdelen is nodig voor de productidentificatie. Naast het traceren van de oorsprong van een component heeft een verbeterde product traceability ook een bredere toepasbaarheid. Codes worden ook toegepast voor voorraad beheer, locatie bepaling en uniforme communicatie tussen medewerkers. Codes ook worden toegepast voor voorraad beheer, locatie bepaling en uniforme communicatie tussen medewerkers. Het markeren van een productspecificatie op een object, een werkstukidentificatie, een markering als bescherming tegen imitatie, het plaatsen van een logo, het plaatsen van een serienummer, een barcode, een datamatrix, een QR codering of info in verband met productaansprakelijkheid.

100% Traceability van producten is vandaag een must. Het is tegenwoordig niet meer een uitzondering maar meer een eis dat men wil weten waar de materialen, onderdelen en sub-assemblies vandaan komen, wanneer en door wie ze zijn gemaakt. Ieder product een eigen, unieke code.

Traceerbaarheid tot stand brengen is voor veel bedrijven een belangrijke uitdaging die een grote investering vergt. Gravotech levert kant en klare werkstations met verschillende technologieën voor het markeren van onderdelen, kleine en middelgrote series,... en dit tegen gecontroleerde kosten.

  • Graveer uw logo, uw merk
  • Markeer een referentie, een serienummer, een batchnummer, ...
  • Identificeer elk onderdeel om hun tracking te controleren
  • Voldoe aan kwaliteitsnormen en creëer een traceerbaarheidssysteem

Ontdek de Gravotech industriële machines

Kies de juiste industrial part markeer machine

Productielijn - auto-industrie

  • Een oplossing aangepast aan uw productiesnelheid
  • Een oplossing aangepast aan de materialen en eigenschappen van uw mechanische onderdelen
  • Verhoog uw productiviteit
  • Gebruiksvriendelijke oplossing, toegankelijk voor uw operators zonder specifieke training
  • Veilig proces

 

Ontdek onze dot peen machines en laser machines.

Laserstation en pin-graveermachine

Benchtop dot pin markeermachines
Deze alles-in-één multifunctionele dot markeerder wordt vooral voor het markeren van typeplaatjes en kleine(re) onderdelen gebruikt. Het is de markeeroplossing met het beste compromis tussen cyclustijd, diepte en budget. Perfect aangepast om een duurzame alfanumerieke tekst op kleine mechanische onderdelen te markeren.

Industriële markeerlaser
Ontworpen om de productiviteit te verhogen en de ROI te maximaliseren, is de LW2 Touch het laser markeerstation voor alle industriële toepassingen, identificatie en traceerbaarheid, van het markeren van eenheden tot productie op hoog tempo. Profiteer van een compleet, productief werkstation dat kan worden aangepast aan uw toepassingen en alle omstandigheden. Veelzijdig, uitgerust met een scala aan opties, accessoires en laserbronnen om aan te passen aan uw materialen en toepassingen.

Lasereren van datamatrix

- EENVOUDIGE IDENTIFICATIE: identificatie van elk mechanisch onderdeel met een uniek serienummer of een 2D -code. Onze machines kunnen automatisch de markeringsgegevens genereren. Onze software helpt u volledige traceerbaarheid te implementeren. Er is geen specifieke opleiding vereist voor uw medewerkers!

- VERLAAG UW KOSTEN: Schakel over van een labeloplossing naar een oplossing voor het direct markeren van onderdelen. Geen verbruiksartikelen, lagere eigendomskosten.

- FLEXIBILITEIT: Onze stations bieden opties (3D-stylus en 3D-module) om onderdelen met verschillende vormen te markeren. MMet ons accessoire Rotary Device kunnen cilindrische onderdelen worden gemarkeerd. Ons volledige assortiment mechanische en laseroplossingen omvat alle soorten materiaal: metalen en kunststoffen.