Gravotech - Plastics engraving

Kunststof graveren en kunststof laseren

Ontdek de verschillende manieren waarop u kunststof onderdelen en voorwerpen kunt graveren en markeren : graveer laser, CNC graveermachine, dotpeen.

Onmisbaar en constant gebruikt in alle industrieën, van de automobiel sector tot de medische wereld of in publieke instellingen; overal moeten kunststof materialen geïdentificeerd en getraceerd worden.

Gravotech is dé kunststofspecialist.
Sinds 1978 maken wij 2-laags kunststoffen, gemaakt van abs of acryl, met verschillende kleurafwerkingen.
De meeste van onze wereldwijd bekende merken zoals Gravoply ™, Metallex ™, Gravoglas ™ 2-Plex ™ of Gravotac ™ staan bekend om hun kwaliteit en zijn een referentie voor onze concurrenten.

Vanuit voorraad leveren wij al meer dan 50 jaar een enorm breed assortiment materialen bestaande uit meer dan 900 referenties, speciaal ontwikkeld voor graveren en snijden.

"Surface" of "Reverse" graveren, laser markeren of snijden, al onze materialen zijn beschikbaar in een spectrum van kleuren, diktes tussen 0,09 mm en 10 mm, en verschillende afwerkingen (mat, glanzend, satijn, gestructureerd, metallic, geborsteld).

Het overgrote deel van onze materialen is ook geschikt voor digitaal printen. Dit is voor u de garantie om het juiste product voor uw toepassing te vinden.
Ons ABS en acryl zijn puur en geselecteerd uit de beste kwaliteiten.

Elk onderdeel is onderworpen aan een zorgvuldig selectieproces waarbij rekening wordt gehouden met normatieve en milieu verplichtingen (RoHS **, REACH ***). Van de productie van technische kunststoffen tot het eindproduct, de Gravotech oplossingen zijn ontworpen en geoptimaliseerd om alle types kunststof te markeren, zowel naturel als gekleurd, transparant, ...

Afhankelijk van het type kunststof en de gekozen markeertechnologie kunnen verschillende resultaten behaald worden: foaming, kleurverandering, ablatie van de toplaag, graveren, ...

Onzemachines voor kunststof graveren en kunststof laseren

Kunststoffen lenen zich uitstekend voor lasermarkeren en graveren. Ons complete assortiment laser graveermachines stelt u in staat om zo goed als alle kunststoffen permanent te markeren, en dit met een uitstekende kwaliteit en afwerking.

Roterende graveermachines verwijderen materialen met behulp van een roterend snijgereedschap. Het laat de onderliggende laag van het kunststof tevoorschijn komen of creëert een gravure die kan inkleuren.

Dot pin markeermachines leveren niet-contrasterende en zichtbare markeringen door met een stylus puntjes op het kunststof te zetten. Het levert een door mensen leesbaar formaat die wordt gebruikt voor interne traceerbaarheid. Het is de meest economische oplossing zonder grote investering: geen verbruiksartikelen, geen slijtage.

Lasertrace ™ vergemakkelijkt de traceerbaarheid en identificatie van alle type onderdelen: - Interne traceerbaarheid: geautomatiseerde markering van productiegegevens optimaliseert het industriële proces en helpt te voldoen aan de standaardvereisten.

 • Productidentificatie: permanente markeringen geven productinformatie en gebruiksinstructies en blijven hele levenscyclus zichtbaar
 • Implementatie van unieke identificatiecode: camera -leesbare 2D -codes maken het mogelijk om elk item afzonderlijk te volgen. Met Gravostyle ™ kunt u snel en eenvoudig uw creatieve graveeropdrachten samenstellen.

Kunststof graveermachine

Gravoply Ultra-serie: kleine bewegwijzering

Mechanisch graveerproces maakt gebruik van een roterend snijgereedschap om op die manier het materiaal te verwijderen.

U kunt de volledige dikte van het materiaal verwijderen om vormen te snijden en te maken, of alleen op een vooraf bepaalde diepte om gegraveerde reliëf en letters, logo's en afbeeldingen te maken.

Ontdek ook onze graveermachines voor kunststof.

Ablatie van toplaag van kunststof: cijfers

Kunststof graveerplaten en mechanische graveermachine zijn een perfect match.

Creëer contrast door de gekleurde bovenkant van uw materiaal te verwijderen met ons snijgereedschap en zo de onderliggende laag te laten verschijnen.

Mechanische graveermachines zijn zeer veelzijdig en kunnen elk type kunststof graveren.

Zwitsers zakmes gegraveerd met letters

Wanneer een kunststof graveerplaat mechanisch wordt gegraveerd, kunt u kleur toevoegen in de aangebrachte gravure.

Gravotech biedt een breed scala aan inkleuroplossingen, waaronder verf en koude wax sticks. Breng de gekozen kleur aan na het graveren en verkrijg een mooi contrastrijk resultaat.

Penmarkeermachine gravure kunststof onderdeel

Niet-contrasterende markering verkregen door met de stylus puntjes op het plastic te zetten. Zichtbare markering speciaal voor identificatie.

Kan op alle soorten kunststoffen worden gedaan.

Lasergraveren kunststof

Kunststof hondenbak gegraveerd met naam

De structuur van de individuele moleculen of additieven, zoals kleurpigmenten, wordt direct veranderd of vernietigd door lasermarkering. Een verandering in kleur of ontkleuring is dan zichtbaar op het materiaal, waardoor een markering ontstaat.

De kleuring is lichter of donkerder afhankelijk van de samenstelling : donkere kunststoffen vervagen tot wit / beige in de gemarkeerde gebieden, terwijl lichtere kunststoffen vervagen tot grijs of zwart.
Het oppervlak blijft glad, maar dit kan niet bij alle kunststoffen.

 • Fotochemische reacties van de moleculen van kunststoffen.
 • Meestal worden speciale additieven in de kunststoffen zelf gemengd.
 • Markering op hoge snelheid.
 • Oppervlaktemarkering.
 • Groene of Hybride laser efficiënt op gekleurde kunststoffen.
 • Contrasterende markering.

 

Bekijk ook onze graveer lasers voor kunststof.

Laser kunststof graveren

Smelten is een contrasterende markering die alleen mogelijk is op bepaalde kunststoffen en is meestal helder op donkere kunststoffen. De laser smelt het kunststof plaatselijk waardoor er gasbellen in het materiaal ontstaan.

Bij het afkoelen worden deze gasbellen ingekapseld in het materiaal, waardoor er een dun laagje op het oppervlak ontstaat de markering.

 • Smeltproces.
 • Opname van gasbellen of onzuiverheden.
 • Markering op hoge snelheid.
 • Werk aan sommige kunststoffen, vooral aan zwarte kunststoffen.
 • Hybride of Fiber.
Gepersonaliseerd met plastic items van een lasergraveerder

Meerlaagse of gelakte kunststoffen kunnen met de laser worden gemarkeerd door de dunne toplaag te verwijderen. Het contrast ontstaat door de kleur van het onderliggende basismateriaal of de grondlak. De te verwijderen lagen absorberen het laserlicht, het materiaal warmt op en verdampt op de aangetaste plekken.

Omdat de oppervlaktelaag en het uitstekende basismateriaal verschillende kleuren hebben of het basismateriaal vaak van achteren wordt verlicht, wordt de markering duidelijk en zichtbaar.

 • De laser verwijdert de bovenste laag zonder de onderkant te beschadigen.
 • Hoge snelheid.
 • Groene laser.
Optische eenheidsmarkering (CE)

Dit graveer-effect zorgt voor een niet-contrasterende markering. Kan op alle kunststoffen.
Bij het lasermarkeren wordt het oppervlak van het te bewerken onderdeel verwijderd. De straal dringt het oppervlak binnen en verwijdert het. In het geval van transparante materialen, omdat het materiaal tegelijkertijd wordt verwarmd en reageert met de omgevingslucht, treedt vaak verkleuring op.
Dit is een schaduweffect, dat afhankelijk is van de transparantie van het laserlicht en de indringdiepte van de laserstraling.

 • Smelt- / verdampingsproces.
 • Krassen.
 • Markering op hoge snelheid.
 • Voor alle kunststoffen.
 • CO2 is de enige oplossing voor transparante kunststoffen.

Welke laserbron voor lasergraveren kunststof?

Laser plastic engraving

De met laser verkregen markeerinteractie hangt af van de kunststofcategorie (onderverdeeld in thermoplasten, thermoharders en elastomeren), hun vermogen om het licht te absorberen en verschillende golflengten, de kleur van de kunststof en het soort additief dat wordt gebruikt voor hun samenstelling.

Ons applicatie laboratorium kan gratis uw stalen markeren zodat u kan opteren voor de beste technologie, afhankelijk van uw vereisten.

We beheersen alle lasertechnologieën en we kunnen ze aanbieden in High-speed Galvo-systemen of X / Y-portaalsystemen die markeren, graveren en snijden mogelijk maken op bijna alle soorten kunststoffen en onderdelen van alle formaten.

Ontdek onze graveer lasers.

Mosaic of personalized jewels, glass and perfume

Personalization

Make it unique, create emotions

You are a luxury brand or an international brand and you would like to develop an exclusive in store customer experience for your clients, on your e-commerce site or during an event?

Gravotech offers tailored solutions that will meet your needs. A dedicated project manager will guide you throughout the collaboration: discussing requirements, running samples on your products, selecting the best-suited personalization technology, solution deployment and user training.

 

Find out more