Gravotech - Stone engraving

Graveren op steen, graniet, leisteen en andere mineralen

Ontdek onze graveermachines, laser en mechanisch, voor steen!

Er zijn 2 soorten gravures op mineralen, afhankelijk van de samenstelling:
Laser-etsen voornamelijk voor leien, tegels en bakstenen. Dergelijke materialen reageren met een witte verkleuring na het laseren, dat geeft een natuurlijk contrasterend resultaat.
Diep lasergraveren: marmer, graniet, basalt, lavasteen, natuursteen, kiezelstenen, keramiek, porselein en zwart graniet. Het geeft een niet-contrasterend of licht contrasterend resultaat. Vaak wordt er daarna verf of lak in de gravure toegevoegd om een mooi gekleurd resultaat te krijgen. Steensoorten snijden is niet mogelijk met een laser.

Graveren van graniet of marmer met een tekst en soms een foto is een oude begrafenis traditie (voornamelijk in Europa en Zuid-Amerikaanse landen). Het graveren op verschillende steensoorten is een opkomende trend in diverse sectoren: sieraden, interieurontwerp evenementen, geschenken en bewegwijzering.

Lasergraveren

Foliedruk van een gravure op een marmeren plaat

Het resultaat van lasergraveren op mineralen is vergelijkbaar is met het zandstralen: een oppervlaktegravure die de indruk wekt dat de steen is gebleekt.

Als het contrast niet voldoende is of als u een specifieke kleur wenst, biedt Gravotech het populaire "Gravolaque" inkleur-assortiment: geel, groen, blauw, rood, wit, zwart, zilver, goud en glanzend goud zijn standaard verkrijgbaar. Op aanvraag kunnen specifieke kleuren vervaardigd worden. Gravolaque is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen.

Foto gegraveerd op mineraal

Het graveren van foto's op steensoorten kan ingewikkeld zijn. Heel fijn gedetailleerde afbeeldingen kunnen onder bepaalde omstandigheden moeilijk zijn, maar dit is sterk afhankelijk van de structuur van de steen.
Omdat stenen een niet-vlak oppervlak hebben, is in het algemeen de vuistregel om maximaal 300 DPI in te stellen om een goed resultaat te krijgen. Deze resolutie kan worden verhoogd als oppervlak homogeen en glad is. Lasergraveren op steen is bijzonder geschikt voor donkere maar ook witte marmer. Gravolaque zal altijd nodig zijn omdat marmer niet op natuurlijke wijze verkleurd wanneer het met een laser wordt gegraveerd. Om een sterker contrast te bereiken, kunt u de gravure opvullen met Gravolaque.
Vooral bij gepolijste stenen hecht deze bijzonder goed op het gegraveerde (en dus ruwe) oppervlak. De 1.5 '' lens wordt aanbevolen voor het graveren van foto's met een dunne spot (beam).

Steengravure met «I Love You»

Mineralen zijn niet brandbaar. De laser graveermachine heeft een zeer beperkt risico op brand.

Bij acryl- of houtverwerking is er een verhoogd risico waardoor de machine nooit onbemand mag worden achtergelaten.

Ontdek de Gravotech oplossingen

Een optimale verhouding tussen snelheid en vermogen is heel belangrijk. Een laag vermogen is voldoende, zelfs voor een grote foto. Het duurt evenwel wat langer omdat u meerdere passen nodig heeft.

Krachtig en van hoge kwaliteit, de Fiber Laser voert nauwkeurige markeringen uit in zeer korte cyclustijden. Compact, met uitstekende communicatieverbindingen....

Fiber Laser markeersystemen

FIBER laser

INTEGREERBARE MARKEERLASER

geïntegreerd lasermarkeersysteem voor metalen en kunststoffen onderdelen

...

Robuust en gebruiksvriendelijk, LW2 Touch is het meest complete laserstation voor permanent markeren....

Vooraanzicht van de LW2 industriële laser

LW2 TOUCH

LASERSTATION

volledig geautomatiseerd lasermarkeerstation.

...

De LS100 valt op door haar snelheid, intelligente functies, innovatief technisch ontwerp, hoogwaardige constructie, lage onderhoudskosten en speciale software....

LS100 CO2 laser engraver

LS100

LASER TAFEL

CO2 laser graveer- en snijmachine voor bewegwijzering, signalisatie en personalisatie.

...

De LS900 industriële graveerlaser, verkrijgbaar als Co2, Fiber of Edge (2 laserbronnen), is ontworpen voor het snel en nauwkeurig bewerken en snijden van middelgrote tot grootformaat materialen.

LS900 CO2-fiber laser

LS900

LASER TAFEL

de grootformaat laser die alles aankan

...

De CO2-laser is perfect geschikt voor het markeren van organische materialen....

CO2-laser - geïntegreerde laser

CO2 laser

INTEGREERBARE MARKEERLASER

snelle lasergraveerder - de beste manier om organische materialen en gecoate oppervlakken te markeren

...

De LS100 EX CO2 laser is een middelgrote machine voor graveren en snijden. Het graveeroppervlak komt overeen met het formaat van ¼ plaat....

LS100Ex co2 laser markeermachine

LS100 EX

LASER TAFEL

De laser graveermachine voor bewegwijzering en kleine aantallen

...

Talrijke innovatieve functies en kenmerken worden gecombineerd in de LS1000XP, waardoor deze de ultieme graveer- en snijlaser wordt voor intensieve productie.

...
LS1000 large laser engraving and cutting machine

LS1000XP

LASER TAFEL

grote lasergraveer- en snijmachine voor hoge productiviteit

...

    Mechanische machines kunnen mineralen verwerken (alleen graveren), maar we raden het alleen aan voor ervaren gebruikers, omdat boordiamanten nodig zijn en deze erg duur kunnen zijn. Bovendien neemt de kans op mesbreuk toe naarmate de granietkwaliteit afneemt. Graniet wordt in de volksmond gebruikt voor grafstenen en andere gedenktekens, maar afbeeldingen van dierbaren of logo's kunnen alleen met laserapparatuur op graniet worden gegraveerd.

    Gravostyle ™is een alles-in-één software waarmee u uw compositie kunt maken en de laser gemakkelijk uw graveeropdrachten kunt laten uitvoeren. Het bevat een materiaalbibliotheek die helpt om snel de beste instelling voor uw materiaal te selecteren. Voor gebruikers die al zijn getraind in andere software, kunnen onze lasers ook worden aangestuurd door software van derden (CorelDraw, Adobe Illustrator).