Gravotech - metal marking machine

Chassisnummer identificeren

Garandeer de identificatie en traceerbaarheid van uw auto-onderdelen met onze permanente markeersystemen. Laser en dotpeen technologieën.

Bij het verlaten van de fabriek moet elk voertuig worden geïdentificeerd met een unieke reeks van 17 tekens die hetzelfde formaat hebben, zodat er consistentie is tussen alle motorvoertuigen. Dit nummer staat bovendien ook vermeld op het kentekenbewijs.

Het VIN identificeert niet alleen het voertuig, maar voorkomt diefstal en maakt het mogelijk de geschiedenis van de auto te volgen. Met behulp van het VIN rapporteren verzekeringsmaatschappijen ongevallen, produceert men terugroepacties, zoeken consumenten gegevens over de auto op en halen dealers registratie- en garantie-informatie op die dat VIN gedurende de levensduur van het voertuig zal volgen.

De automobielsector is een van de grootste sectoren van de toekomst voor Gravotech.

Op elk geproduceerd voertuig zijn er unieke identificatiemarkeringen die tracking en kwaliteitscontrole mogelijk maken. Een van de belangrijkste kenmerken is het VIN nummer. Het VIN wordt ook in het hele voertuig gebruikt. Deze markeringen worden aangebracht op de deuren, motor, zijpanelen, stuurkolom, frame, ...

Deze markeringen moeten permanent, leesbaar en snel aangebracht zijn. Er zijn veel verschillende manieren om deze VIN-nummers te markeren, waaronder stationaire, draagbare en integreerbare modellen. Ze zijn ontworpen voor de zwaarste omgevingen, kunnen worden aangepast aan elke behoefte en kunnen dankzij hun robuuste en krachtige ontwerp tot 100 kg aandrijfkracht leveren op de X-, Y-, Z-as. Positie, vermogen en snelheid zijn instelbaar voor een perfecte uniformiteit van de markering. Betrouwbare en stevige constructie, aangepast voor hoge productiesnelheden in de meest veeleisende en intensieve industriële omgevingen. Van heel oppervlakkig krassen tot dieptemarkering op het meeste harde staal, … zowel op gladde als op de meest ruwe oppervlakken.

Ontdek onze VIN nummer markeerders

Diep markeren met hoge leesbaarheid en beperkt lawaai. Ze kunnen ingezet worden in alle industriële toepassingen die onderworpen zijn aan geluidsbeperkingen:

  • voor het markeren van grote metalen componenten
  • voor het markeren van VIN -code (Voertuig Identificatie Nummer)

Kies de juiste automotive marking system

Voertuigidentificatienummer diepe markering

  • Leesbare en diepe markering
  • Een machine die 17 karakters kan markeren + 2 identificatoren
  • Een korte cyclustijd
  • Een communicatieve oplossing die gegevens kan uitwisselen
  • Een zeer betrouwbare machine
  • Vereist geen gehoorbescherming in de productiefaciliteit

 

Ontdek onze VIN nummer krassen.

SV530 - VIN Marking Solution

De SV510-oplossing is een eenvoudig en flexibel systeem dat zich aanpast aan elk type voertuig: groter markeergebied, verstelbare handgrepen, verstelbare voeten en V-blokken ... Deze vereisen geen speciale bescherming noch beveiliging. De markeerresultaten zijn diep en permanent.

Voor het markeren van grote onderdelen, niet-demonteerbare onderdelen, op vaste stations of op bewegende voertuiglijnen, kan onze markeerkop getransformeerd worden tot een mobiele oplossing.

VIN-markering op metalen onderdelen

Markeer in minder dan 10 seconden 17 tekens van 6 mm of hoger. Een markeerveld van 120x40 mm (tot 200x40 op aanvraag). Onze krasmarkeermachines hebben de beste verhouding markeersnelheid / diepte en vergen nagenoeg geen onderhoud. Ze passen in elke productieconfiguratie (productielijnen, geïndexeerde tafels, knikarmen, robots etc.)..

De systemen zijn uitgerust met alle communicatiepoorten om ze eenvoudig aan te sluiten op uw industriële netwerken: RS232-poorten, USB, Ethernet TCP / IP, Profinet / Profibus-protocol, 8 ingangen / 4 uitgangen voor eenvoudige integratie in uw productielijnen.

Mozaic of various plastic and metal parts with identification codes and texts

IDENTIFICATION

Trust our expertise, discover our dedication

You are a global industrial company looking for a trusted partner for your identification needs ?

With a rich legacy of innovation and a deep understanding of industry requirements, Gravotech offers a wide range of solutions for Identification requirements.

Through a collaborative approach, Gravotech works closely with its clients to understand their unique needs and challenges, allowing them to develop solutions that deliver consistent and precise results.
With a global network of dedicated support professionals, Gravotech ensures that Key Accounts receive prompt assistance and ongoing technical support, thereby maximizing uptime and minimizing downtime.

Find out more