Gravotech - Marking tools for identification

Identificeren van gereedschap en markeren van uitrusting

Oplossingen voor het identificeren en markeren van kleine items en gereedschap. Ontdek verschillende technologische opties, van markeerlaser tot dotpeen.

Metalen gereedschappen worden gedurende hun hele levenscyclus intensief gebruikt, wat betekent dat het markeren zo moet worden uitgevoerd dat ze bestand zijn tegen mechanische stress of weersinvloeden. De markering blijft zelfs in extreme productie- en operationele omgevingen altijd leesbaar. Deze tools hebben een waarde die u wilt beschermen. Als leverancier van gereedschappen en apparatuur moet u de hoogste kwaliteit garanderen en tegelijkertijd voldoen aan de huidige identificatienormen.

Het markeren van gereedschappen en apparatuur wordt gedaan vanwege 3 redenen:

 • Gecontroleerd beheer van apparaten en magazijn en vereenvoudigde inventarisatie: In industriële bedrijven met een productie of assemblage werkplaats, zijn er honderden gereedschappen per ploeg, per operator, die misplaatst kunnen worden. Een goed gemarkeerd gereedschap is een opgespoord gereedschap.
 • Monitoring en beheer van gereedschapsonderhoud: gereedschappen worden vaak aangevoerd voor herstelling, herslijpen of vervanging. Een goede gereedschap identificatie laat toe om het onderhoud van de gereedschappen continu op te volgen maar ook om preventief onderhoud van de gereedschappen op te zetten. Dankzij de identificatie van gereedschappen weet u wanneer het is gerepareerd, opnieuw geslepen en kunt u dus een toekomstige reparatie plannen.
 • Bescherming voor kopiëren en anti-diefstal van uw gereedschap heeft aanzienlijke kosten en het verlies van een gereedschap kan tot onverwachte uitgaven leiden. Gereedschapsidentificatie helpt verlies of diefstal van gereedschap te voorkomen. Elk gereedschap kan zorgvuldig worden geïdentificeerd met de naam van de operator aan wie het toebehoort. Met onze markeersysteem beperkt u extra kosten door diefstal, verlies en beschadiging tot een minimum.
 • Controle van tools voor en na gebruik. Een goede implementatie van een tool traceerbaarheidssysteem maakt een volledige opvolging van hun gebruik en teruggave mogelijk. Een verloren of vergeten gereedschap kan een probleem worden dat door de permanente identificatie van uw gereedschap snel kan worden opgelost.

Om al deze redenen moet u uw gereedschappen en apparatuur altijd identificeren, zodat u ze tijdens hun volledige levenscyclus kunt traceren. Het is een kwestie van kwaliteit, efficiëntie, kostenreductie en naleving van normen.

Heeft u voor elke vorm en elk materiaal een veelzijdige oplossing nodig?
Traceerbaarheid tot stand brengen is voor veel bedrijven een belangrijke uitdaging die een grote investering vergt.

Gravotech levert kant-en-klare werkstations met verschillende technologieën voor het markeren van onderdelen, kleine en middelgrote series, en dit tegen gecontroleerde kosten. Hiermee kunt u elke datum, merk, logo, serienummer, identificatiecode of speciale code direct en permanent op uw apparatuur markeren, in tekst- of 2D-gecodeerd formaat.

Ontdek de Gravotech identificatie markeermachines

Lasermarkering voldoet aan de hogere eisen voor traceerbaarheid tot aan de grondstoffen, aan beveiliging tegen vervalsing en geïndividualiseerde producten. De markeerstations zijn geschikt voor kleine en middelgrote batches en compatibel met al onze lasertechnologieën. Bij de vormgeving is veel waarde gehecht aan ergonomisch werken, zowel bij staande als zittende bedieningsposities.

Lasertrace ™vergemakkelijkt de traceerbaarheid en identificatie van uw tools. Transparant en efficiënt – zo wordt uw productie dankzij geautomatiseerde processen. Medewerkers kunnen zich daardoor concentreren op hun kerntaken.

Anti diefstal labels

Sleutelmarkering voor identificatie

 • Ideaal voor kleine tot middelgrote hoeveelheden
 • Een veelzijdige oplossing voor elke vorm en maat
 • Eenvoudig in gebruik, veilig voor de operator
 • Beschikbaar in verschillende talen (weergave en markering)
 • Bescherm uw apparatuur en werkstukken tegen dieven en namaak en vermijd verlies
 • Duidelijk en directe identificatie van gereedschap, zonder beschadiging van uw tools

 

Ontdek onze industrial marking oplossingen.

Laserstation en pin-graveermachine

Kolom dot pin markeermachines: deze alles-in-één multifunctionele dotmarkeerder is ideaal voor de productie van kleine tot middelgrote volumes, de markeeroplossing met het beste compromis tussen cyclustijd, diepte en budget. Het is perfect aangepast om een duurzame alfanumerieke tekst op kleine gereedschappen te markeren. Uitgerust met een gemotoriseerde Z-as. De I-Sense-functie detecteert het werkstukoppervlak, past de Z-ashoogte automatisch aan en voert markeringen uit zonder tussenkomst van de bediener.

Laserstation: Ontworpen om de productiviteit te verhogen en de ROI te maximaliseren, is de LW2 Touch het laser markeerstation voor alle industriële toepassingen, identificatie en traceerbaarheid, van het markeren van eenheden tot productie op hoog tempo. Profiteer van een compleet, productief werkstation dat kan worden aangepast aan uw toepassingen en alle omstandigheden. Veelzijdig, uitgerust met een scala aan opties, accessoires en laserbronnen die aansluiten aan uw materialen en toepassingen.

Identificatie van gereedschappen met datamatrix-markering

- EENVOUDIGE IDENTIFICATIE: Onze machines kunnen automatisch de markeergegevens genereren. Software die voldoet aan alle eisen van de interfaces met andere systemen. Er is GEEN specifieke training vereist voor uw medewerkers.


- VERLAAG UW KOSTEN: Schakel over van een labeloplossing naar een oplossing voor het direct markeren van onderdelen Geen kosten voor verbruiksartikelen, geen slijtage van gereedschap, voor- en nabehandeling zijn niet meer nodig, betere leesbaarheid in de loop van de tijd.

- FLEXIBILITEIT: Onze stations bieden opties (3D-stylus en 3D-module) om onderdelen met verschillende vormen te markeren Met ons accessoire Rotary Device kunt u cilindrische onderdelen markeren Onze mechanische en laseroplossingen kunnen alle materialen aan: metalen en kunststoffen.

CE-markering oplossingen

Boormarkering voor traceerbaarheid

 • Een oplossing aangepast aan uw productiesnelheid
 • Een oplossing aangepast aan de materialen en eigenschappen van uw mechanische onderdelen
 • Productiviteit
 • Gebruiksvriendelijke interface voor de operator met eenvoudige bediening die geen specifieke training vereist
 • Foutvrije werking en veilige werkomgeving
 • Identificeer elk gereedschap permanent en rechtstreeks zonder het te beschadigen

 

Ontdek onze laser markeermachines.

Gebruik van een roterend apparaat voor lasermarkering

Laserstation + roterend apparaat
Laserstation LW2 is de meest geschikte oplossing aangezien de lasermarkering kan worden uitgevoerd op het hardste materiaal dat wordt gebruikt voor boren. We verkrijgen een groot contrast op hardmetaal en hogesnelheidsstaal zonder het materiaal te beschadigen. Op titanium coating worden er permanente, diepzwarte en corrosiebestendige opschriften gemaakt, zonder dat het materiaal of de beschermende coating verwijderd wordt.

Het laserstation kan uitgerust worden met een roterend apparaat, dat speciaal is ontworpen om ronde werkstukken te markeren.

Markeersysteem voor identificatie

- EENVOUDIGE IDENTIFICATIE: Onze machines kunnen automatisch de markeergegevens genereren. Software die voldoet aan alle eisen van de interfaces met andere systemen. Er is GEEN specifieke training vereist voor uw medewerkers.

- VERLAAG UW KOSTEN: Schakel over van een labeloplossing naar een oplossing voor het direct markeren van onderdelen Geen kosten voor verbruiksartikelen, geen slijtage van gereedschap, voor- en nabehandeling zijn niet meer nodig, betere leesbaarheid in de loop van de tijd.

- FLEXIBILITEIT: onze stations bieden opties (3D-stylus en 3D-module) om onderdelen met verschillende vormen te markeren Met ons accessoire Rotary Device kunt u cilindrische onderdelen markeren Onze mechanische en laseroplossingen kunnen alle materialen aan: metalen en kunststoffen.