Gravotech - jeweller burning gold ring

Ringen graveren en sieraden personaliseren

Juweliers, met onze lasermachines et cnc graveermachines kan u sieraden graveren, ringen graveren, juwelen personaliseren en sieraden personaliseren.

Van de eerste ambachtelijke creaties tot trouwringen, personalisatie heeft altijd deel uitgemaakt van de geschiedenis van sieraden. Of het nu gaat om het graveren van een gouden ring, om een speciale inscriptie in een horloge toe te voegen, het verfraaien van een ketting of het personaliseren van een armband, personalisatie zit in de lift.

Traditioneel vakmanschap, aanvankelijk met de hand gegraveerd, biedt nu de computergestuurde (CNC) graveermachine nieuwe graveermogelijkheden: tekst, logo, handgeschreven boodschap, vingerafdruk, patronen, texturen, foto's, ...

De customer experience in retail draait om de beleving van uw klant. Breng uw in-store klantenervaring naar een hoger niveau. Zorg voor de ultieme klantenbeleving waarbij de fysieke winkel en website elkaar aanvullen.

Esthetiek en haarscherpe precisie zijn essentieel bij het graveren van sieraden. Elke ring, hanger of armband kan worden gepersonaliseerd en wordt zo uniek. Voor de final touch kunt u ook de binnenkant van ringen voorzien van een betekenisvolle inscriptie.

De Gravotech technologieën laten u toe allerlei verschillende materialen, met name edele metalen en legeringen van een gravure te voorzien en dit in ontelbare vormen. "Nieuw" materiaal dat in sieraden wordt gebruikt, zoals hout of kunststoffen, kunnen ook gegraveerd worden.

Bij diamantgravure bewerkt u het juweel zonder materiaalverlies (geen bramen noch stof). Bij oppervlakmarkering met de laser zal slechts een kleine hoeveelheid verdampen. Het gepersonaliseerde juweel verliest geen kostbaar gewicht noch aan waarde.

Het is mogelijk om sieraden te maken, kijk hiervoor op onze pagina "Sieraden maken"

Ontdek de sieraden graveermachine

De galvo-lasersystemen bieden de snelste technologie voor het personaliseren van sieraden.
Onze verschillende laser graveermachines voor sieraden maken een diepe of contrastrijke gravure op uw sieraden mogelijk, afhankelijk van de gekozen laserbron en ingestelde softwareparameters.
De grootte van de laserstraal is minder dan 50 µm, dus de kleinste vormen kunnen nauwkeurig en uiterst precies gemarkeerd worden. Omdat de lasertechnologie contactloos is, hoeft het te markeren onderdeel niet te worden vastgeklemd. U bespaart kostbare tijd.

Gravotech is al meer dan 80 jaar actief in de juwelen, uurwerken en luxegoederen sector. De rotatietechnologie maakt het mogelijk om diep te graveren of om een zuivere en fijne traditionele markering te verkrijgen. De mechanische precisie van ongeveer 0,1 mm en haar trillingsabsorberende structuur zorgen voor een hoge graveerkwaliteit.
De meeste van deze graveermachines voor sieraden zijn, in tegenstelling tot de concurrentie, klaar voor het diamantgraveren. Ze kunnen achteraf worden geüpgraded met een spindel en / of een roterend hulpstuk. Dus naarmate uw bedrijf groeit, hoeft u geen nieuwe graveerapparatuur voor sieraden te kopen. Schaf de benodigde accessoire om uw graveermogelijkheden uit te breiden.

Met onze software kunt u uw creatie samenstellen, de machineparameters instellen en de actie starten. Onze software is compatibel met de laser en mechniasche sieraden graveermachines.

 • ABC: kies uw tekst, het logo, de lay-out en graveer. Ideaal voor nieuwkomers in de graveerwereld en voor de meeste graveerbehoeften in de winkel.
 • Gravostyle: geavanceerde functies zoals fotogravure, logo-bewerking, handschrift, 3D-gravure. U hebt toegang tot de geavanceerde functies en dus meer creatieve mogelijkheden.
 • 3DESIGN: 3D juwelen ontwerp software is 100% gericht op juweliers!

Gravotech biedt een compleet gamma frezen met verschillende slijphoeken voor diverse materialen.

  Opteer voor de beste sieraden graveermachine

  graveermachine voor sieraden - Gravotech

  Laser: om delicate sieraden te graveren of om het contrast (donker of helder) te versterken.

  Mechanisch: voor traditioneel en fijn graveren wordt het frees- of diamantgraveren nog steeds erg gewaardeerd.

  Gravotech beheerst beide technologieën waardoor de klant steeds het gewenste resultaat zal verkrijgen.
  U hoeft niet te kiezen tussen de een of de ander: beiden worden bestuurd door dezelfde software.
  Doorloop ook de diverse accessoires voor uw sieraden graveermachine (span- en klauwklemmen, roterend hulpstuk, diepte- en afzuigneuzen, frezen, ...).

  Ontdek onze machines voor ringen graveren.

  graveer de binnenkant van een ring met de WeLase laser graveermachine

  Onze galvo-lasersystemen kenmerken zich door hun hoge flexibiliteit, hoge precisie en ongeëvenaarde snelheid. Het kost gemiddeld 5 seconden om een naam te lasergraveren.

  Gravotech heeft alle relevante technologieën": lasers met Hybride of Groene bronnen maar ook de Mechanische diamantgravure.

  ABC Software voor het graveren van sieraden

  Met het creëren van een unieke klantbeleving maakt u het verschil.

  Gravotech biedt unieke oplossingen voor in-store gebruik: een compacte roterende graveermachine of een laser in een transparante behuizing die bestuurd wordt door een draadloze tablet. Als juwelier heeft u iets wat ze online never nooit zullen vinden: een unieke sfeer en behulpzaam personeel. Dat is dan ook precies de reden dat mensen naar u toe komen.

  Onze in-store oplossingen kunnen, in alle veiligheid, worden gebruikt in het bijzijn van uw klant waarbij in real-time hun juweel wordt gepersonaliseerd.
  U trekt de aandacht van uw klanten en als het goed zit met de beleving, dan komen de koopkriebels vanzelf.

    Ultimate guide eBook - How to choose the best jewelry engraving machine?

   

  Want to learn how to choose the best jewelry engraving machine?

  Download our guide and discover +15 criteria such as :

  • Level of expertise & budget
  • Types of jewels, material engraved & marking aesthetics,
  • Work environment & marking technologies (mechanical & laser)
  • And more!

   

   

  Graveer de binnenkant van de ring met de M20

  Het roterende hulpstuk is een essentieel element in de wereld van de juweliers. Verrijk uw creaties door uw aanbod te verbeteren. Graveer cilindrische voorwerpen zoals ringen of armbanden zowel aan de buiten- als binnenkant. Het roterende hulpstuk is beschikbaar voor de mechanische gravure met de M20 maar ook voor lasergravure met de Welase of LW2.

  Sieraden lasersnijden met wobbling modus

  Gravotech biedt een breed scala aan oplossingen voor het snijden van edele metalen voor de juwelenindustrie:

  Voor laser

  • Met de Welase Fiber 30 Watt kunt u tot 1 mm materiaal snijden.
  • De wobbling snijmethode verhoogt de thermische straling van de laserstraal en verbetert de efficiëntie. Als voorbeeld, voor een 0,5 mm dik messing, maakt deze methode het mogelijk om de tijd met 5 te verkorten in vergelijking met een klassiek vectorsnijden.
  • Met de pin-tafel kunt u het materiaal tijdens het snijden optillen en zo vervorming en kleurverlies door oververhitting van het materiaal voorkomen.

   

  Voor mechanisch

  • Onze speciaal voor de M20 ontworpen snijtafel zorgt ervoor dat het materiaal op zijn plaats wordt gehouden voor stabiel en soepel snijden. Smering wordt ook vergemakkelijkt door de opstaande randen van de tafel om vervuiling van het werkgebied te voorkomen.
  • Verbeter de kwaliteit van uw gravures en verminder de slijtage van uw gereedschap door een smeermiddel te gebruiken. Onze graveergel is een niet-irriterend, geurloos smeermiddel dat gemakkelijk te gebruiken is en het bezoek van uw klanten niet zal storen. Ideaal voor in de winkel.
  Mosaic of personalized jewels, glass and perfume

  Personalization

  Make it unique, create emotions

  You are a luxury brand or an international brand and you would like to develop an exclusive in store customer experience for your clients, on your e-commerce site or during an event?

  Gravotech offers tailored solutions that will meet your needs. A dedicated project manager will guide you throughout the collaboration: discussing requirements, running samples on your products, selecting the best-suited personalization technology, solution deployment and user training.

   

  Find out more