Gravotech - Leather and imitation engraving

Kunstleden en leder lasergraveren

Gemakkelijk kunstleder en leder graveren en personaliseren met Gravotech specifieke laseroplossingen. Geschikt voor in-store en e-commerce toepassingen.

Leer is al zo oud als de mensheid en werd voor verschillende doeleinden gebruikt zoals tenten, kleding, waterzakken etc. en uiteindelijk ook voor meubels. Vóór de middeleeuwen werden de huiden gedroogd bij het kampvuur en gevet. Hierdoor trad er conservering op.

Vanaf de Middeleeuwen werd gelooid met behulp van vet, aluin en plantaardige materialen. Door de eeuwen heen zijn deze middelen over de gehele wereld gebruikt. Het looien nam veel tijd in beslag en men ging naar methoden zoeken om dit te versnellen.

Leer is om verschillende redenen een uitzonderlijk populair materiaal om te lasergraveren en te lasersnijden. Onbewerkte lappen leer en leren eindproducten zijn relatief goedkoop, extreem duurzaam en worden als erg waardevol gezien, vooral wanneer ze met een laser gepersonaliseerd zijn voor een klant.

Met CO2-lasers leer graveren resulteert in een reliëf effect en levert, afhankelijk van het oppervlak van het leer, een duidelijk zichtbaar en scherp contrast op. In lichtgekleurd leer ontstaat een relatief groot kleurcontrast, terwijl donkerder leer een subtieler contrast oplevert. Kies beige of lichtbruin leer als u een dynamisch kleurcontrast wilt. Uw graveerresultaten worden vooral bepaald door het soort leer dat u gebruikt en door uw instellingen voor de snelheid, het vermogen en de frequentie van de laser.

U kunt leer snel en gemakkelijk lasergraveren en lasersnijden. En dit zowel met ruw als behandeld leer (suède leer, nubuck, nappa) en gelijkaardige stoffen zoals kunstleer, alcantara, ... Leer wordt gebruikt voor het maken van kleding, geschenken en ter decoratie. Lasergraveren zorgt voor een tastbaar effect op het leer. U kunt daarnaast leer ook lasersnijden.

Eindproducten kunnen op die manier een bijzondere afwerking krijgen of op maat worden gemaakt.

  • Personalisatie van modeaccessoires zoals portemonnees, armbanden, tassen, riemen, schoenen
  • Prototyping van leren kleding en accessoires
  • Promotionele artikelen Arts & Crafts: kunst, interieurdecoratie, scrapbooking, fotolijst, persoonlijke spullen, ...

Ontdek de Gravotech lasergraveermachines

Onze Gravostyle ™software bevat een ingebouwde bibliotheek die de laserinstellingen automatisch aanpast aan het materiaal. U kunt uw patronen rechtstreeks in Gravostyle ™ontwerpen of onze lasers kunnen ook worden aangestuurd door software van derden (CorelDraw, Adobe Illustrator, enz.).

Waarom opteren voor een laser om leder graveren

Leren armband graveren en snijden

Onze CO2-laser kan tot 7 mm dik leer of kunstleer snijden. Het gebruik van uw laser om leer te snijden biedt diverse voordelen. Het bewerken met de laser levert strakke snijvlakken op die niet rafelen of slijten.

Voor het snijden van leer raden we aan een afzuigneus te gebruiken om de lens langer schoon te houden en het aantal benodigde reinigingen te vermijden.

Ontdek onze lasergraveermachines.

Leren gravure: honkbal

De laser is de meest concurrerende oplossing om lederen items te personaliseren.
Het snijden van leer met een laser verloopt, in tegenstelling tot handgereedschap, ongelofelijk snel, precies en vooral heel consistent.

Bovendien treedt bij lasersnijden geen vervorming van het materiaal op.

Pas een leren bagagelabel aan

Bij het snijden van leer met een laser komen er geen onderdelen met elkaar in contact, wat betekent dat er geen messen of dure onderdelen vervangen hoeven te worden. U verliest u geen tijd met het vastzetten van het leer om te bewerken.

U hoeft alleen de lap leer op het laserbed te leggen en kunt direct het gewenste patroon graveren of snijden. Ruw leer dat is bewerkt met een CO2-laser zorgt voor een natuurlijke verbrandingsreactie zonder kunstmatige of chemische emanatie. Indien u kunstleer bewerkt, zorg ervoor dat deze geen PVC-componenten bevat. Dergelijke materialen mogen niet met de laser machine worden verwerkt. Er bestaat het gevaar dat schadelijke gassen vrijkomen.

Gravotech raadt u aan om afzuigsysteem te gebruiken. Deze is voorzien van een zeer efficiënte deeltjesluchtfilters (HEPA), die schadelijke dampen verwijderen en schone lucht terugvoeren.

Mosaic of personalized jewels, glass and perfume

Personalization

Make it unique, create emotions

You are a luxury brand or an international brand and you would like to develop an exclusive in store customer experience for your clients, on your e-commerce site or during an event?

Gravotech offers tailored solutions that will meet your needs. A dedicated project manager will guide you throughout the collaboration: discussing requirements, running samples on your products, selecting the best-suited personalization technology, solution deployment and user training.

 

Find out more