Gravotech - Leather and imitation engraving

Kunstleden en leder lasergraveren

Gemakkelijk kunstleder en leder graveren en personaliseren met Gravotech specifieke laseroplossingen. Geschikt voor in-store en e-commerce toepassingen.

Leer is al zo oud als de mensheid en werd voor verschillende doeleinden gebruikt zoals tenten, kleding, waterzakken etc. en uiteindelijk ook voor meubels. Vóór de middeleeuwen werden de huiden gedroogd bij het kampvuur en gevet. Hierdoor trad er conservering op.

Vanaf de Middeleeuwen werd gelooid met behulp van vet, aluin en plantaardige materialen. Door de eeuwen heen zijn deze middelen over de gehele wereld gebruikt. Het looien nam veel tijd in beslag en men ging naar methoden zoeken om dit te versnellen.

Leer is om verschillende redenen een uitzonderlijk populair materiaal om te lasergraveren en te lasersnijden. Onbewerkte lappen leer en leren eindproducten zijn relatief goedkoop, extreem duurzaam en worden als erg waardevol gezien, vooral wanneer ze met een laser gepersonaliseerd zijn voor een klant.

Met CO2-lasers leer graveren resulteert in een reliëf effect en levert, afhankelijk van het oppervlak van het leer, een duidelijk zichtbaar en scherp contrast op. In lichtgekleurd leer ontstaat een relatief groot kleurcontrast, terwijl donkerder leer een subtieler contrast oplevert. Kies beige of lichtbruin leer als u een dynamisch kleurcontrast wilt. Uw graveerresultaten worden vooral bepaald door het soort leer dat u gebruikt en door uw instellingen voor de snelheid, het vermogen en de frequentie van de laser.

U kunt leer snel en gemakkelijk lasergraveren en lasersnijden. En dit zowel met ruw als behandeld leer (suède leer, nubuck, nappa) en gelijkaardige stoffen zoals kunstleer, alcantara, ... Leer wordt gebruikt voor het maken van kleding, geschenken en ter decoratie. Lasergraveren zorgt voor een tastbaar effect op het leer. U kunt daarnaast leer ook lasersnijden.

Eindproducten kunnen op die manier een bijzondere afwerking krijgen of op maat worden gemaakt.

  • Personalisatie van modeaccessoires zoals portemonnees, armbanden, tassen, riemen, schoenen
  • Prototyping van leren kleding en accessoires
  • Promotionele artikelen Arts & Crafts: kunst, interieurdecoratie, scrapbooking, fotolijst, persoonlijke spullen, ...

Waarom opteren voor een laser om leder graveren

Leren armband graveren en snijden

Onze CO2-laser kan tot 7 mm dik leer of kunstleer snijden. Het gebruik van uw laser om leer te snijden biedt diverse voordelen. Het bewerken met de laser levert strakke snijvlakken op die niet rafelen of slijten.

Voor het snijden van leer raden we aan een afzuigneus te gebruiken om de lens langer schoon te houden en het aantal benodigde reinigingen te vermijden.

Ontdek onze lasergraveermachines.

Leren gravure: honkbal

De laser is de meest concurrerende oplossing om lederen items te personaliseren.
Het snijden van leer met een laser verloopt, in tegenstelling tot handgereedschap, ongelofelijk snel, precies en vooral heel consistent.

Bovendien treedt bij lasersnijden geen vervorming van het materiaal op.

Pas een leren bagagelabel aan

Bij het snijden van leer met een laser komen er geen onderdelen met elkaar in contact, wat betekent dat er geen messen of dure onderdelen vervangen hoeven te worden. U verliest u geen tijd met het vastzetten van het leer om te bewerken.

U hoeft alleen de lap leer op het laserbed te leggen en kunt direct het gewenste patroon graveren of snijden. Ruw leer dat is bewerkt met een CO2-laser zorgt voor een natuurlijke verbrandingsreactie zonder kunstmatige of chemische emanatie. Indien u kunstleer bewerkt, zorg ervoor dat deze geen PVC-componenten bevat. Dergelijke materialen mogen niet met de laser machine worden verwerkt. Er bestaat het gevaar dat schadelijke gassen vrijkomen.

Gravotech raadt u aan om afzuigsysteem te gebruiken. Deze is voorzien van een zeer efficiënte deeltjesluchtfilters (HEPA), die schadelijke dampen verwijderen en schone lucht terugvoeren.

Ontdek de Gravotech lasergraveermachines

Gravotech heeft voor ieder wat wils: grote vlakbedlasers voor serie-productie of een compacte galvanometrische laser voor instore toepassing waarbij u de unieke items op vraag van uw klant personaliseert.

Maak kennis met de magie van het lasergraveren. De WeLase, kleine laser graveermachine, personaliseert het voorwerp binnen enkele seconden....

WeLase compacte lasergraveerder

WELASE

LASERSTATION

WELASE, lasergraveer machine voor personalisatie in de winkel en online.

...

De LS100 CO2 laser, valt op door haar snelheid, intelligente functies, innovatief technisch ontwerp, hoogwaardige constructie, lage onderhoudskosten en speciale software....

LS100 CO2 laser engraver

LS100

LASER TAFEL

De LS100, een CO2 laser voor bewegwijzering, signalisatie en personalisatie

...

De LS900 industriële CO2 graveer laser en CO2 lasersnijder, verkrijgbaar als Co2, Fiber of Edge (2 laserbronnen), is ontworpen voor het snel en nauwkeurig bewerken en snijden van middelgrote tot gr...

LS900 CO2-fiber laser

LS900

LASER TAFEL

LS900, de grootformaat laser graveermachine die alles aankan

...

GROENE laser is ontworpen voor complexe en koude markeringen op materialen die niet reageren op andere golflengten....

Green laser - integrated laser

GREEN laser

INTEGREERBARE MARKEERLASER

GROENE laser, geïntegreerde markeerlaser - markeer sterk reflecterende materialen en gevoelige kunststof materialen.

...

De CO2 laser is de graveer laser bij uitstek voor het markeren van organische materialen....

CO2-laser - geïntegreerde laser

CO2 laser

INTEGREERBARE MARKEERLASER

CO2 laser, snelle graveer laser, integreerbaar, de beste manier om organische materialen en gecoate oppervlakken te markeren

...

De LS100 EX laser graveerder en lasersnijder heeft een graveeroppervlak van het formaat van ¼ plaat. De gantry technologie is aangepast voor kleine industriële serieproductie.

...
LS100Ex co2 laser markeermachine

LS100 EX

LASER TAFEL

LS100 EX, de laser machine voor bewegwijzering en kleine aantallen

...

    Onze Gravostyle ™software bevat een ingebouwde bibliotheek die de laserinstellingen automatisch aanpast aan het materiaal. U kunt uw patronen rechtstreeks in Gravostyle ™ontwerpen of onze lasers kunnen ook worden aangestuurd door software van derden (CorelDraw, Adobe Illustrator, enz.).